Desert prajitura cu branza de vaci si piersici

de oanapl in Prajituri, 4 Feb 2018 | 7551 vizualizari

 

Nu puteam lăsa să treacă săptămâna fără să pregătesc ceva dulce pentru cei dragi. Pentru că aveam brânză dulce proaspătă, m-am gândit că un desert cu brânză ar fi cel mai nimerit și rapid de pregătit. Nouă ne plac mult deserturile cu fructe, astfel încât am folosit și câteva felii de piersici din compot. Vă invit să-l încercați și voi deoarece este delicios.

 

INGREDIENTE

  • 180 g unt
  • 100 g ciocolată neagră
  • 125 g făină + 2 linguri lapte (opțional)
  • 50 g zahăr
  • 3 ouă mari
  • 1 linguriță praf de copt
  • 1 vârf cuțit de sare
  • pentru crema de brânză:
  • 2 ouă
  • 100 g zahăr
  • 500 g brânză de vaci
  • esență de vanilie
  • piersici din compot
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu branza de vaci si piersici:

Pui ciocolata și untul, tăiate în bucățele potrivite, într-o crăticioară, pe foc foarte mic. Amesteci până când ciocolata și untul sunt complet topite. Stingi focul și le lași să se răcească 10 minute.
Separi gălbenușurile de albușuri și le adaugi peste crema de ciocolată răcită amestecând bine după fiecare. Separat mixezi albușurile cu un praf de sare apoi adaugi  zahărul măcinat și mixezi până când obții o bezea lucioasă. Amesteci făina, sarea si praful de copt, le cerni printr-o sită deasă și le adaugi în amestecul de ciocolată și amesteci bine. în cazul în care aluatul este prea dens, adaugi 2 linguri de lapte. La final adaugi albușurile bătute și omogenizezi. 
Într-un vas separat, mixezi bine cele 2 ouă rămase, adaugi brânza de vaci foarte bine scursă, adaugi zahărul măcinat, esența de vanilie și mixezi până când obții o cremă fină și omogenă. Adaugi grișul și omogenizezi.
Tapetezi fundul unei tăvi (26x15 cm) cu hârtie de copt și ungi pereții cu unt, torni jumătate din crema de ciocolată, apoi torni crema de brânză. Peste stratul de cremă de brânză pui, din loc în loc, felii de piersici și le apeși ușor.
Acoperi cu crema de ciocolată rămasă și nivelezi.
Coci prăjitura în cuptorul preîncălzit la 180°C, pentru cca 35-40 minute, până când trece testul cu scobitoarea. Dacă aceasta iese curată, prăjitura este coaptă, dacă nu, o mai lași la copt încă 5 minute.
Lai prjitura în formă, cca 10 minute, apoi o scoți și o așezi pe un grătar. După ce s-a răcit complet, o tai și o servești.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu branza de vaci si piersici" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

Ancutsa 1

27.04.2018, 20:45

Ce bine arata!

kytz 1

28.04.2018, 09:56

Arată superb de bine!!!

oanapl 1

28.01.2020, 20:34

Vă mulțumesc de aprecieri!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura pufoasa cu branza dulce